Bardzo starannie wybraliśmy wiarygodnych i kompetentnych dostawców.
Szukaliśmy takich właścicieli winnic, którzy dbając o tradycyjną uprawę winorośli, jednocześnie potrafią korzystać z nowych technologii. Którzy na każdym etapie produkcji starają się utrzymać jak najlepszą jakość. Którzy nie tylko robią doskonałe wino, ale też chętnie ugoszczą Cię w swoich progach, dumnie wystawią na stoły trunki przygotowywane z najprawdziwszą pasją. Którzy, tak jak my, wkładają w tę robotę serce.
Terra to ziemia. A ta lessowa, pomiędzy Opatowem i Sandomierzem, jak żadna inna w Polsce nadaje się do uprawy winorośli.
Michał i Maciek pierwsze sadzonki posadzili tu w roku 2014, zainspirowani mikrowinnicami Urugwaju.
Obecnie na obszarze 4,15 ha uprawiają blisko 20 tyś. sadzonek, 8 odmian winorośli: 5 białych i 3 czerwone.
Większość prac wykonywana jest tu ręcznie, by mieć pełną kontrolę nad uprawą i rozwojem winorośli oraz gron.
To przyjemne białe wino to kupaż dwóch popularnych w Polce szczepów-hybryd.
Seyval daje nam subtelną kwasowość zielonego jabłka, a Muscaris podbija muszkatową słodyczką.
Jak ktoś lubi bawić się winem, w nosie znajdzie dojrzałe gruszki i ananasy.
Całość zapewni uczucie świeżości w upalny dzień i rozkręci niejedną imprezę.
To właśnie dlatego polecamy je jako aperitif, ewentualnie do dań lekkich, najlepiej na bazie ryb, owoców morza czy białych mięs.
To smak, który wzbogaci o nowe doznania każdy romantyczny wieczór, zadba o doskonały nastrój
podczas imienin babci i pomoże spojrzeć na wszystko inaczej w trakcie spotkania z przyjaciółką.
Możemy Wam też powiedzieć w sekrecie, że leżak, książka i ciepły koc to dla niego warunki idealne.
Ale, że półwytrawne mam pić? – powiecie. Nic Wam nie będzie. To cukier naturalny, z owoców.
A oprócz tego w ustach mandarynki i ananasy a w nosie rodzynki, figa, białe kwiaty. Dacie radę 😉
PS Genialne do szparagów.
Polskie czerwone wina to jest temat problematyczny. Warunki glebowe, klimatyczne, wiek winorośli…
sprawiają kłopot naszym ambitnym winiarzom. A tu? Jakże miła niespodzianka. Ten kupaż naprawdę „daje radę”!
Jest intensywny w smaku, przyjemnie garbnikowy, z wyczuwalną kwasowością, w aromacie znajdziesz pyszne owoce leśne,
śliwki, agrest, w tle lekko wyczuwalny pieprz. 3/2/1 doceni każdy z Twoich przyjaciół, którego odwiedzisz,
by wspólnie celebrować sukcesy, dyskredytować porażki i planować przyszłość.
Parować należy z dziczyzną, ciemnym mięsem, daniami z grilla. Lub z cygarem.