Bardzo starannie wybraliśmy wiarygodnych i kompetentnych dostawców.

Szukaliśmy takich właścicieli winnic, którzy dbając o tradycyjną uprawę winorośli, jednocześnie potrafią korzystać z nowych technologii. Którzy na każdym etapie produkcji starają się utrzymać jak najlepszą jakość. Którzy nie tylko robią doskonałe wino, ale też chętnie ugoszczą Cię w swoich progach, dumnie wystawią na stoły trunki przygotowywane z najprawdziwszą pasją. Którzy, tak jak my, wkładają w tę robotę serce.

Serra Oca

Serra Oca

Quinta do Olival da Murta to tradycyjna, rodzinna winnica. Korzystają z mikro-klimatu Serra de Montejunto, co oznacza wielkie amplitudy temperatury i silne wpływy Oceanu Altlantyckiego. Nie stosują tu intensywnej uprawy winorośli ani herbicydów. Winogrona są ręcznie zbierane i poddawane winifikacji w tradycyjny sposób z naturalnie obecnymi drożdżami.

Ich wina Serra Oca są w ponumerowanych butelkach. Białe fermentowane są na skórkach, a czerwone leżakują przez 18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Wszystkie są naprawdę wyjątkowe!