Bardzo starannie wybraliśmy wiarygodnych i kompetentnych dostawców.
Szukaliśmy takich właścicieli winnic, którzy dbając o tradycyjną uprawę winorośli, jednocześnie potrafią korzystać z nowych technologii. Którzy na każdym etapie produkcji starają się utrzymać jak najlepszą jakość. Którzy nie tylko robią doskonałe wino, ale też chętnie ugoszczą Cię w swoich progach, dumnie wystawią na stoły trunki przygotowywane z najprawdziwszą pasją. Którzy, tak jak my, wkładają w tę robotę serce.
Dwaj bracia, Alberto i Tomás, odnowili starą posiadłość o powierzchni 26 ha, która należała do ich rodziny od czterech pokoleń. Winnice obsadzono głównie Fernão Pires i Arinto a piwnica przeszła gruntowny remont, aby sprostać wymaganiom wysokiej jakości nowowczesnego winiarstwa.
Efekty tej decyzji to oferta pełna świeżych, aromatycznych, owocowych win o doskonałej kwasowości i możliwościach przechowywania. Robią furorę w regionie Óbidos i poza nim. Miejsce, w którym robiono kiedyś zwykłe, proste wina teraz produkuje niezwykłą jakość.
Lunch jest idealnym momentem, by napić się wina, ale jeśli nie planujesz drzemki, lepiej trzymać się win lekkich i świeżych.
Ta Colheita będzie świetnie pasować do tej okazji. Jest to białe wino o smaku cytrusowym z delikatnym aromatem świeżych owoców tropikalnych
i odrobiną mineralności. W ustach jest świeże, intensywne, owocowe. Pozostawia w ustach przyjemny posmak.
Delikatna nuta limonki zapewnia naszym kubkom smakowym poczucie szczęścia.
Sałatki, dania na bazie kurczaków, owoce morza i ryby na pewno skorzystają na takim towarzystwie.
Wino podkreśli ich delikatne smaki, zapachy zmieszają się, a rozmowa na pewno stanie się bardziej interesująca.
To Fernão Pires to nasza propozycja dla tych, którzy lubią wypić kieliszek wybornego białego wina podczas romantycznych spotkań.
Jego piękny kolor o żywym, cytrusowym odcieniu sprawia, że wino niemalże świeci w kieliszku.
Wspaniałe zapachy tropikalnych owoców i kwiatów, typowe dla tego szczepu, oddziaływają na nasz zmysł węchu jak feromony.
Smak jest elegancki, wino ma dobrą strukturę i zostawia przyjemny, długi posmak.
Ale najlepsze jest to, że można wyczuć w nim lekko słonawy posmak jabłka. Niesamowita frajda.
Nie trzeba chyba pisać, że można je pić ot tak, bez niczego, chociaż najlepiej smakuje rozlewane do dwóch kieliszków.
Jeśli podawać do niego jedzenie, to pasuje do drobiu, makaronów, owoców morza lub, po prostu, do sera.
To wino dla tych, którzy lubią zabawę. Ma intensywny rubinowy kolor i aromat czerwonych owoców, z dobrze zintegrowanymi przyprawowymi
i dymnymi nutami, które wylatują z kieliszka ku uciesze. To jedno z najpopularniejszych win Quinta Varzea i nie bez powodu. Jest świeże i aksamitne.
Ale tym, co czyni to wino wyjątkowym, jest to, co dzieje się na finiszu. Wino zostawia na podniebieniu ziemisty, lekko pikantny smak.
Pozostawia mrowienie na języku, pobudza kubki smakowe i sprawia, że leci nam ślinka, by napić się więcej.
Należy podawać na romantyczną kolację. Z mięsem lub dojrzałym serem. Należy podawać, po prostu.