Bardzo starannie wybraliśmy wiarygodnych i kompetentnych dostawców.
Szukaliśmy takich właścicieli winnic, którzy dbając o tradycyjną uprawę winorośli, jednocześnie potrafią korzystać z nowych technologii. Którzy na każdym etapie produkcji starają się utrzymać jak najlepszą jakość. Którzy nie tylko robią doskonałe wino, ale też chętnie ugoszczą Cię w swoich progach, dumnie wystawią na stoły trunki przygotowywane z najprawdziwszą pasją. Którzy, tak jak my, wkładają w tę robotę serce.
...znajduje się w pięknej toskańskiej posiadłości, położonej niedaleko Pizy. Klimat panuje tu łagodny, niewysokie wzgórza i rosnące na nich setki hektarów winnic robią niesamowite wrażenie.
Ludzie tu pracujący są pasjonatami uprawy winorośli i produkcji win. Produkt końcowy Poggio Nicchiaia to nowoczesna interpretacja tradycji Toskanii. I nie chodzi tu bynajmniej o podążanie za modą, lecz o szacunek dla spuścizny pokoleń i jednoczesną dbałość o "zwyczajną" przyjemność z picia dobrego wina.
Chianti to najczęściej pite wino we Włoszech i najczęściej pite wino włoskie na świecie. To jest emblemat!
Kiedy będziesz cieszyć się tym winem, aromat jeżyn, truskawek i malin uraduje twoje zmysły. Wino jest przyjemnie okrągłe i owocowe.
Wino oczaruje Cię swoim smakiem i zagwarantuje mnóstwo zabawy. To Twoja szansa, aby dodać trochę magii do ciepłych, letnich wieczorów.
Chianti dobrze łączy się z dziczyzną, dojrzałymi serami i ciężkimi potrawami. Niektórzy lubią je też pić bez jedzenia.
Super Tuscany to czerwone wina produkowane we włoskiej Toskanii z lokalnego szczepu Sangiovese
z dodatkiem szczepów typowych dla francuskiego Bordeaux, czyli Cabernet Sauvignon i Merlot.
Wina tak produkowane, a nasza Mània jest tu świetnym przykładem, są intensywne, owocowe,
z aromatem cynamonu, wanilii, skóry czy tytoniu. Ich wysoka taniczność budzi nasze zmysły i daje rozkosz podniebieniu.
Świetne do steka, niesamowite do dziczyzny, pyszne z pieczonym mięsem. Warto też spróbować go z dojrzałymi serami.