Bardzo starannie wybraliśmy wiarygodnych i kompetentnych dostawców.
Szukaliśmy takich właścicieli winnic, którzy dbając o tradycyjną uprawę winorośli, jednocześnie potrafią korzystać z nowych technologii. Którzy na każdym etapie produkcji starają się utrzymać jak najlepszą jakość. Którzy nie tylko robią doskonałe wino, ale też chętnie ugoszczą Cię w swoich progach, dumnie wystawią na stoły trunki przygotowywane z najprawdziwszą pasją. Którzy, tak jak my, wkładają w tę robotę serce.
Tradycja ponad podziałami
Historia winnicy Mas Juliette sięga XVII wieku, czyli czasów, gdy Katalonia była jeszcze zjednoczona. Dziś ta znajdująca się na południu Francji, w Roussillon, w pobliżu Rivesaltes i Perpignan posiadłość liczy zaledwie 15 ha. Jednak dzięki mistrzostwu swoich właścicieli, z rosnących tu winogron produkuje się świeże, harmonijne w smaku, pyszne wina. Bruno Cazes, enolog i specjalista od win organicznych, dokłada wszelkich starań, by były one produkowane zgodnie ze starą katalońską tradycją.
Białe, bardzo jasne, wręcz blade wino deserowe o niezwykle bogatym aromacie z nutą owoców cytrusowych, brzoskwiń i moreli.
Ubarwi każde spotkanie „między nami kobietami” bez względu na to, czy chodzi o odwiedziny u babci, czy o ploteczki z koleżanką.
Doskonałe wino do deserów owocowych z dodatkiem wanilii. Genialne zwłaszcza w połączeniu z niebieskim serem pleśniowym.
To wino o głębokim czerwonym kolorze z fioletowymi refleksami wdzięcznie łączy przyjemną strukturę tanin
z miłym profilem aromatycznym, w którym wyczuwamy wiśnie, jeżyny, porzeczki i maliny.
Ma wszystkie typowe cechy win francuskiej Katalonii i stanowi dobry przykład wina pochodzącego z organicznej uprawy.
Można je podawać właściwie we wszystkich sytuacjach, od przystawek do deseru. Jeśli zechcesz je podać do kolacji,
to najłatwiej łączy się z prostymi, codziennymi potrawami, czerwonym mięsem, daniami kuchni śródziemnomorskiej i orientalnej.
Jest łatwe do picia, a jednocześnie charakterne. Rozkręci każdy wieczór, jeśli podacie je do serów i różnych przystawek…