Bardzo starannie wybraliśmy wiarygodnych i kompetentnych dostawców.

Szukaliśmy takich właścicieli winnic, którzy dbając o tradycyjną uprawę winorośli, jednocześnie potrafią korzystać z nowych technologii. Którzy na każdym etapie produkcji starają się utrzymać jak najlepszą jakość. Którzy nie tylko robią doskonałe wino, ale też chętnie ugoszczą Cię w swoich progach, dumnie wystawią na stoły trunki przygotowywane z najprawdziwszą pasją. Którzy, tak jak my, wkładają w tę robotę serce.

Les Gragnotes

Les Gragnotes

U bram masywu Corbières znajduje się mała wioska Paziols, w której mieszkają Granhòtas (żaby po oksytańsku). To tu Erika i Benoit opiekują się ponad 50-letnimi winoroślami, wymagającymi szczególnej uwagi, miłości, pasji i zaangażowania.

Ręczne sortowanie gron pozwala im rygorystycznie wybierać tylko te najlepsze. Podczas winifikacji nie wprowadzają żadnych składników, z wyjątkiem kilku miligramów siarczynów. Fermentują wino przy użyciu drożdży rodzimych i unikają ingerencji w proces winifikacji.