Bardzo starannie wybraliśmy wiarygodnych i kompetentnych dostawców.
Szukaliśmy takich właścicieli winnic, którzy dbając o tradycyjną uprawę winorośli, jednocześnie potrafią korzystać z nowych technologii. Którzy na każdym etapie produkcji starają się utrzymać jak najlepszą jakość. Którzy nie tylko robią doskonałe wino, ale też chętnie ugoszczą Cię w swoich progach, dumnie wystawią na stoły trunki przygotowywane z najprawdziwszą pasją. Którzy, tak jak my, wkładają w tę robotę serce.
W całkowitej harmonii z otoczeniem ta rodzinna winnica wytwarza wina rzemieślnicze a jednocześnie prezentuje swój wyjątkowy terroir, który daje tutejszym winom ich wspaniałą mineralność, złożoność, elegancję i... szczyptę soli.
Każdą odmianę winogron sadzono tutaj na innym rodzaju gleby: wapienna gleba nadaje finezji Chardonnay i Monastrell; żelazo daje kolor Merlot, a Cabernet Sauvignon zmuszany jest do zapuszczania korzeni głęboko w piasek w poszukiwaniu wody i składników odżywczych.
W tym winie mieszają się Chardonnay, Muscat i beczka, ale żadna z ich cech charakterystycznych nie dominuje nad innymi.
Jest świeże, złożone i przyjemnie zrównoważone. Ma miłą kwasowość i zostawia na podniebieniu długi posmak.
Tropikalne aromaty łączą się z zapachami kwiatów, miodu i cytrusów. Wyczuć można też delikatną obecność dębiny.
To wino jest wspaniałe samo w sobie. Pasuje również do przystawek, owoców morza, makaronów i dań na bazie ryżu,
do świeżych owoców i delikatnych deserów. Świeżość wina wydaje się kluczem do równowagi między nim a jedzeniem.
Stanie się to niesamowite, jeśli dasz radę dopasować pogodę do tego wszystkiego.
Szukaj gorącego, słonecznego dnia. Twoja nagroda będzie przyjemnie orzeźwiająca...
To wino jest wynikiem świetnej kombinacji odmian winorośli i technik produkcji wina.
Jest orzeźwiające i owocowe w nosie a jedwabiste na podniebieniu. Ma wyrazisty i elegancki charakter śródziemnomorski.
Niesamowitą rzeczą w tym winie jest jego specyficzny, lekko słony smak.
Sól to wpływ pobliskich kopalni soli i solanek. Wraz z wodą i wiatrem smak wszedł do winorośli, do winogron i oczywiście do wina.
Świetnie pije się je samo! Dobrze też się sprawdza jako dodatek do przekąsek, wędlin, białego mięsa,
owoców morza, warzyw, makaronów, ryżu, świeżych owoców...
Fet a mà w dialekcie Walenckim znaczy "ręcznie robione". Jedna ręka dogląda winnicy, inna zbiera winogrona,
kolejna dba o moszcz i pomaga mu zamienić się w wino. Butelka przechodzi przez wiele rąk, aż ta ostatnia nalewa go komuś do kieliszka.
To doskonałe wino jest produkowane głównie z prestiżowego szczepu Monastrell z ponad 40-letnich winnic.
Jest mocno owocowe, świeże zaokrąglone i pełne. W nosie wyczujemy intensywne i świetnie złożone aromaty owoców, lukrecji i kawy.
Świetnie z serami, pasztetami i foie gras, wędlinami, wszelkiego rodzaju mięsami i gulaszem.
Świetne z ciemną czekoladą i dżemami z czerwonych owoców.
Flor Merlot to genialna, jednoszczepowa crianza. To delikatne, wyraziste i eleganckie wino,
które z wyjątkową gracją prezentuje surowość klimatu DO Alicante, subtelny charakter Merlota i tradycyjną winifikację.
Jest to odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie na wysokiej jakości wina z tego szczepu. My jesteśmy na tak.
Możesz pić je samo lub sączyć po obiedzie, ale pokaże Ci się w swej pełnej krasie, gdy zestawisz je z odpowiednim jedzeniem.
Czerwone mięso i gulasze to raczej oczywiste dodatki do Flor Merlot.
Prawdziwa magia zaczyna się, gdy zestawisz je z deserem czekoladowym. Spróbuj, a zamerloci każdą Twoją randkę :-D
To wino jest zaprojektowane tak, by było łatwe i przyjemne do picia. Ma bardzo atrakcyjny, wiśniowy, intensywny kolor.
Jest owocowe i dojrzałe, z lekką nutą niepalonej kawy, cynamonu i wanilii. Jest również smaczne :-D
Czerwone owoce, odrobina przypraw i tytoniu sprawią, że będziesz zadowolony. To świetne wino do dzielenia się z przyjaciółmi.
Idealna puenta na koniec gorącego, letniego dnia, bez względu na to, czy spędza się go samotnie, czy też imprezując z przyjaciółmi.
Jest na tyle świeże i lekkie, że idealnie pasuje do większości potraw, ale jeśli nalegasz: podawać solo lub z przystawkami,
wędlinami, wszelkiego rodzaju grillowanymi mięsami, warzywami i serami. Fajnie komponuje się też z ciemną czekoladą.