Bardzo starannie wybraliśmy wiarygodnych i kompetentnych dostawców.
Szukaliśmy takich właścicieli winnic, którzy dbając o tradycyjną uprawę winorośli, jednocześnie potrafią korzystać z nowych technologii. Którzy na każdym etapie produkcji starają się utrzymać jak najlepszą jakość. Którzy nie tylko robią doskonałe wino, ale też chętnie ugoszczą Cię w swoich progach, dumnie wystawią na stoły trunki przygotowywane z najprawdziwszą pasją. Którzy, tak jak my, wkładają w tę robotę serce.
Duma, miłość i bezinteresowność
W południowej Francji, tuż przy granicy z Hiszpanią, gdzie podnóże Pirenejów obmywają fale Morza Śródziemnego, silne ręce winiarzy muszą toczyć nieustanną walkę z erozją. W samym sercu tej malowniczej krainy znajduje się Cave l'Étoile. Ciągnące się kilometrami tarasy jej winnic wkomponowane są w zbocza Pirenejów. Na stromych łupkowych zboczach regularnie smaganych wiatrem Tramontane, dzięki ciężkiej pracy rodzą się wyjątkowe smaki win.
Naturalne, słodkie, młode różowe wino deserowe z wyczuwalną nutą świeżych jagód, malin i czarnej porzeczki.
Ten bukiet idealnie wkomponuje się w atmosferę imienin babci, a podczas spotkania z koleżanką spełni rolę dyskretnego towarzysza.
Pyszne już teraz, ale można też odłożyć je na półkę na wiele lat.
Otwarte, podziękuje za cierpliwość, uwalniając smaki i aromaty konfitury z wiśni i pigwy.
Pyszne deserowe wino czerwone charakteryzujące się bogatym owocowym aromatem.
Wcześnie butelkowane, by zachowało świeży owocowy aromat, typowy dla win tego typu.
Doskonale komponuje się z przysmakami, które pojawiają się na Twoim stole przy okazji każdego rodzinnego święta.
Nie pogardzi nim żaden mężczyzna, gdy otrzyma je na specjalną okazję lub pod byle pretekstem.
Warto spróbować go z wytrawną czekoladą…
Deserowe czerwone wino, które swój smak zawdzięcza idealnej kompozycji trzech szczepów winogron –
– Grenache Noir, Grenache Gris i Carignan Vieilles Vignes. Leżakowane w beczkach dębowych,
okrągłe i świetnie wyważone wino o zapachu kandyzowanych owoców, z przyjemnym miodowym finiszem.
Ciekawa propozycja na kolację dla dwojga, której koniec może być tyleż romantyczny, co nieprzewidywalny.
Dreszczyk świeżych emocji podczas rodzinnej imprezy.
Serwować jako aperitif, z serami albo z kawowymi lub czekoladowymi deserami.