Bardzo starannie wybraliśmy wiarygodnych i kompetentnych dostawców.

Szukaliśmy takich właścicieli winnic, którzy dbając o tradycyjną uprawę winorośli, jednocześnie potrafią korzystać z nowych technologii. Którzy na każdym etapie produkcji starają się utrzymać jak najlepszą jakość. Którzy nie tylko robią doskonałe wino, ale też chętnie ugoszczą Cię w swoich progach, dumnie wystawią na stoły trunki przygotowywane z najprawdziwszą pasją. Którzy, tak jak my, wkładają w tę robotę serce.

Dominio de la Vega

Dominio de la Vega

Powrót do korzeni win.

W Vega robią wina głównie z lokalnych odmian winogron, takich jak Bobal, Macabeo czy Garnacha, które rosną tam w starych winnicach o niskiej wydajności, ale wysokiej jakości. Zbierają je w nocy, by uniknąć uszkodzeń, które chciał nie chciał powstałyby podczas zbioru owoców w wysokiej temperaturze. Produkcja jest stosunkowo niewielka, bez agresywnych zabiegów, z poszanowaniem naturalnych cech winogron.

Najwyższa klasa.