Bardzo starannie wybraliśmy wiarygodnych i kompetentnych dostawców.
Szukaliśmy takich właścicieli winnic, którzy dbając o tradycyjną uprawę winorośli, jednocześnie potrafią korzystać z nowych technologii. Którzy na każdym etapie produkcji starają się utrzymać jak najlepszą jakość. Którzy nie tylko robią doskonałe wino, ale też chętnie ugoszczą Cię w swoich progach, dumnie wystawią na stoły trunki przygotowywane z najprawdziwszą pasją. Którzy, tak jak my, wkładają w tę robotę serce.
Jest to jedna z najbardziej wyjątkowych i atrakcyjnych winnic w Europie. Tu można zobaczyć i naprawdę zrozumieć, jak ta posiadłość funkcjonuje od 2000 lat w eleganckiej harmonii z otoczeniem.
Lubią tu serwować niesamowite wina, które wyrażają charakter, autentyczność i osobliwość terenu Massís del Garraf.
Ale wizyta w Can Râfols dels Caus oznacza przede wszystkim przejście emocjonalnej podróży przez czas.
To organiczne białe wino z oryginalnej mieszanki Xarel.lo ze starych winnic i Rieslinga, który wyrósł na wapiennych glebach.
Lokalna odmiana winogron daje mu strukturę i ciało, a popularny Riesling zapewnia elegancję, przyjemną kwasowość i głębię.
Wino jest aromatyczne, pełne świeżych nut owocowych i kwiatowych.
Zielone jabłko, gruszki i soczysty owoc sadu wypełniają usta.
Nie ma niedojrzałych zielonych smaków. Zamiast nich mamy pyszną mineralność.
Pyszne z grillowanymi warzywami. Świetnie pasuje do ryb.
Warto też spróbować go z mocno przyprawionymi potrawami kuchni orientalnej.
To świetne wino gastronomiczne, czyli najlepiej pokazuje swój charakter na tle Waszych ulubionych potraw. Palce lizać!
To wino zadaje kłam teorii, że różowe wino musi być proste i powierzchowne.
Ma niesamowity intensywny ciemnoróżowy kolor. Kiedy słońce tańczy w kieliszku Gran Caus Rosat wiesz, że jesteś w niebie…
To wino zostało zrobione z najlepszych, ręcznie zbieranych winogron Merlot. Jest pełne smaków i aromatów truskawek, malin i wiśni.
Jest niesamowite. Wytrawne, "duże" różowe wino z wieloma warstwami smaków, o doskonałej koncentracji i długim finishu.
Polecamy pić je do owoców morza, ryb, paella’i, kremowych sosów, miękkich i dojrzewających serów oraz wybornych dań włoskich.
Świetnie smakuje też w połączeniu z książką i leżakiem…
un vino de sal, que mira al mar
Winogrona na Pedradurę rosną w Parku Narodowym Garraf, w wapiennym i suchym środowisku,
które nadaje temu fascynującemu winu charakter mocno mineralny, zapach aromatycznych ziół i zdolność do leżakowania.
Jest to śródziemnomorskie wino, zrobione z winogron ze starych winorośli i zbierane ręcznie.
Jest intensywne i okrągłe. Ma długi, bardzo przyjemny finisz i piękny, głęboki czerwony kolor z granatowymi refleksami.
Świetne do mięs, dziczyzny, serów oraz bogatych, sytych i tłustych potraw.