Bardzo starannie wybraliśmy wiarygodnych i kompetentnych dostawców.

Szukaliśmy takich właścicieli winnic, którzy dbając o tradycyjną uprawę winorośli, jednocześnie potrafią korzystać z nowych technologii. Którzy na każdym etapie produkcji starają się utrzymać jak najlepszą jakość. Którzy nie tylko robią doskonałe wino, ale też chętnie ugoszczą Cię w swoich progach, dumnie wystawią na stoły trunki przygotowywane z najprawdziwszą pasją. Którzy, tak jak my, wkładają w tę robotę serce.

Bodegas Enguera

Bodegas Enguera

Mimo, że Enguera to dość duża winnica produkująca (z przeproszeniem) wolumeny, robią tu świetne wina z certyfikatem ekologicznym.

Założyli Instytut Uprawy Winorośli Winnicy Enguera, którego misją jest dalsza poprawa jakości wina poprzez dbanie o otoczenie.

W ramach tego projektu wspierają między innymi populację nietoperzy, a nietoperze odwdzięczają się zjadając ważne szkodniki, takie jak np. ćma gromadowa.

Zrównoważona produkcja to nie jest tu tylko puste hasło i chwyt marketingowy.